АШЫТЫЛҒАН СҮТТІ СУСЫНДАРДА ПРОБИОТИКАЛЫҚ ШТАММДАРДЫҢ ҚОЛДАНУ ТИІМДІЛІГІН БАҒАЛАУ
Main Article Content
Аңдатпа
Ашытылған сүт сусындары пробиотикалық штаммдардың әсерінен денсаулыққа пайдалы қасиеттерге ие. Бұл өнімдер асқазан-ішек жолдарының жұмысын жақсартып, иммунитетті арттырады. Зерттеу нәтижелері бойынша ашытылған сүт сусындарында пробиотикалық бактериялар жоғары концентрацияда, ал патогенді микроорганизмдер табылмаған. Бұл сусындар дұрыс таңдалған штаммдармен денсаулықты жақсартуға үлес қосады.
Article Details
##submission.citations##
Golikova, N. V., et al. (2017). "Probiotics and their role in maintaining intestinal health." Microbiology and Biotechnology, 4(3), 145-152.
Sanders, M. E., et al. (2019). "Probiotics and prebiotics in the management of gastrointestinal diseases." Food Research International, 75, 34-48.
Zakharova, L. Y., et al. (2019). "The use of probiotic cultures in the production of fermented dairy products." Food Industry of Russia, 4, 98-104.