ПРОБИОТИКАЛЫҚ ӨНІМНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ МЕН САПАСЫН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ. АНТИБИОТИКТЕРДІ АНЫҚТАУ

Main Article Content

Санимай Сисенбаевна Енсебаева
Мерей Талапбек

Аңдатпа

Бұл зерттеу пробиотикалық бие сүті сусындарының қауіпсіздігі мен сапасын тексеріп, антибиотиктерді анықтауға бағытталған. Антибиотиктер пробиотиктердің пайдалы қасиеттеріне әсер етуі мүмкін. Нәтижелер көрсеткендей, сусындардан антибиотиктер табылмады, бұл олардың қауіпсіздігін растайды.

Article Details

Журналдың саны
Бөлім
Мақалалар

##submission.citations##

Redding, L.E.; Cubas-Delgado, F.; Sammel, M.D.; Smith, G.; Galligan, D.T.; Levy, M.Z.; Hennessy, S. Antibiotic residues in milkfrom small dairy farms in rural Peru. Food Addit. Contam. Part A 2014,31, 1001–1008. [CrossRef] [PubMed]

Mohamadi Sani, A.M.; Nikpooyan, H.; Moshiri, R. Aflatoxin M1 contamination and antibiotic residue in milk in Khorasanprovince, Iran. Food Chem. Toxicol. 2010,48, 2130–2132. [CrossRef] [PubMed]

Moghadam, M.M.; Amiri, M.; Riabi, H.R.; Riabi, H.R. Evaluation of Antibiotic Residues in Pasteurized and Raw Milk Distributedin the South of Khorasan-e Razavi Province, Iran. J. Clin. Diagn. Res. 2016,10, FC31–FC35. [CrossRef] [PubMed]

Rassouli, A.; Zamani, Z.; Bahonar, A.; Shams, G.; Abdolmaleki, A. A trace analysis of oxytetracycline and tetracycline residues inpasteurized milk supplied in Tehran: A one-year study (April 2011–March 2012). Iran. J. Vet. Med.2014,8, 119–123. Availableonline: https://www.sid.ir/en/Journal/ViewPaper.aspx?ID=409506 (accessed on 11 February 2022)