ИНФРАҚЫЗЫЛ СӘУЛЕМЕН ӨҢДЕУДІҢ АРПА МЕН СҰЛЫ ДӘНДЕРІНЕ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ

Main Article Content

Жұлдыз Кадерқызы Кадерова

Аңдатпа

Бұл мақалада арпа және сұлы дәнді дақылдарын инфрақызыл сәулемен өңдеу (микронизациялау) арқылы олардың функционалдық және технологиялық қасиеттерін арттыру мәселелері қарастырылады. Микронизация нәтижесінде шикізаттың сіңімділігі мен микробиологиялық қауіпсіздігі артып, тағамдық өнімдер өндірісіне тиімді қолдануға мүмкіндік береді. Зерттеу барысында өңдеу параметрлері мен олардың дән құрылымына әсері сипатталып, алынған нәтижелер тағам өнеркәсібінде қолдану үшін негіз бола алады. Мақалада астық дақылдарын терең өңдеудің инновациялық әдісі ретінде инфрақызыл сәулемен өңдеудің артықшылықтары көрсетіледі.

Article Details

Журналдың саны
Бөлім
Мақалалар

##submission.citations##

Orazbayeva, K.B. Grain Processing Technology. – Almaty: Kazakh University, 2020.

Iskakov, Sh.K. Effect of Infrared Treatment on Food Products // Journal of Agrarian Sciences. – 2022. – No. 3. – pp. 45–49.

Zhumanova, R.A. Technological and Nutritional Properties of Feed // Food Security. – 2021. – No. 2. – pp. 31–36.

Abdramanova, Zh.T. Improving the Technology of Functional Products. – Nur-Sultan: NSTC, 2019.