ЭКСТРУЗИЯЛАНҒАН АРПА МЕН СҰЛЫ ҰНЫН ҚОЛДАНУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Main Article Content

Фиризат Орал

Аңдатпа

Мақалада қабықты және қабықсыз арпа мен сұлы дәндерінен экструзияланған ұн алу технологиясы және оны нан-тоқаш, кондитерлік өнімдерде қолдану мүмкіндіктері зерттелген. Экструзия процесі барысында температура мен шикізаттың экструдерде өту уақыты өнімнің тағамдық құрамына айтарлықтай әсер ететіні анықталды. Зерттеу нәтижелері бойынша ең тиімді температуралық режим – 160 °C, бұл жағдайда алынған ұнның тағамдық құндылығы жоғары болады. Алынған мәліметтер экструзияланған ұнды тағам өнеркәсібінде тиімді қолдануға негіз бола алады.

Article Details

Журналдың саны
Бөлім
Мақалалар

##submission.citations##

Zhangalieva A.S. Technology of Food Product Manufacturing. – Almaty: Kazakh University, 2019.

Mukanov M.Zh. Technology of Plant-Based Products. – Astana: Foliant, 2021.

Seitkaziyev A.B. Modern Trends in Food Production. – Almaty: Bilim, 2020.

Shymyrbayev K.T. Cereal and Flour Production. – Almaty: AgroUniversity, 2018.

Online sources: www.foodtech.kz, www.agroportal.kz