ТҮЙЕ СҮТІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚҰРҒАҚ СҮТ ӨНІМДЕРІНЕ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ЗЕРТТЕУЛЕР ЖҮРГІЗУ

Main Article Content

А.М. Құдайберген
А.М. Исимов

Аңдатпа

Бұл мақалада түйе сүтінің құрғақ түрлеріне микробиологиялық зерттеулер жүргізудің маңыздылығы қарастырылады. Түйе сүті – ерекше қоректік және емдік қасиеттерге ие өнім, оның құрамында адам денсаулығына пайдалы дәрумендер мен биологиялық белсенді заттар бар. Құрғақ түйе сүтін өндіру – оны ұзақ сақтауға, кең көлемде пайдалануға және экспорттық әлеуетін арттыруға мүмкіндік береді. Микробиологиялық қауіпсіздік аспектілерін зерттеу – сапалы әрі қауіпсіз өнім алудың негізгі шарттарының бірі.

Article Details

Журналдың саны
Бөлім
Мақалалар

##submission.citations##

A.S. Shuvarikov, E.A. Yurova, O.N. Pastukh. Qualitative indicators of cow, goat, and camel milk in relation to allergenicity // Izvestiya of the Timiryazev Agricultural Academy. 2017. No. 5, pp. 115–123.

Mongush S.D., Bolat-ool Ch.K., Dongak M.I., Oorzhak R.T. Meat and milk productivity of camels in the Republic of Tuva // Agrarian Science. No. 4. 2013. pp. 22–24.

Baimukanov D.A., Ombaev A.M., Doshanov D.A. Milk productivity of camel cows of different genotypes // Food Security and Sustainable Development of the Agro-industrial Complex. No. 1. 2015. p. 77.

Kruchinin A.G., Illarionova E.E., Bigaeva A.V. et al. The role of technological properties of dry milk in the formation of food system quality // Bulletin of Krasnoyarsk State Agrarian University. 2020. No. 8 (161). pp.

Mongush S.D., Bolat-ool Ch.K., Dongak M.I., Oorzhak R.T. Meat and milk productivity of camels in the Republic of Tuva // Agrarian Science. No. 4. 2013. pp. 22–24.

Baimukanov D.A., Ombaev A.M., Doshanov D.A. Milk productivity of camel cows of different genotypes // Food Security and Sustainable Development of the Agro-industrial Complex. No. 1. 2015. p. 77.

Galstyan, A.G., Petrov A.N., Illarionova E.E., Semipyatniy V.K., Turovskaya S.N., Ryabova A.E., Khurshudyan S.A., Vafin R.R., Radaeva I.A. Effects of critical fluctuations of storage temperature on the quality of dry dairy product // Journal of Dairy Science. 2019. Vol. 102(12), pp. 10779–10789.