САРЫ МАЙДЫҢ НЕГІЗГІ ҚАСИЕТТЕРІ ЖӘНЕ АДАМ АҒЗАСЫНА ӘСЕРІ

Main Article Content

A.A. Sarina

Аңдатпа

Мақалада сары майдың негізгі қасиеттері мен оның адам ағзасына тигізетін әсері қарастырылған. Заманауи арнайы әдебиеттер мен ғылыми деректерге жүйелі шолу жүргізілді. Өнімнің химиялық құрамы мен тағамдық құндылығы көрсетілген, сары майдың әртүрлі медицина салаларында қолданылуы және оны әртүрлі ауруларды емдеуде тиімділігі сипатталған. Белгілі бір аурулар мен денсаулық жағдайларында сары майдың адам ағзасына жағымсыз әсер ету мүмкіндіктері жеке талданған. Сары майды қолдануға арналған диеталардың ғылыми негіздері де қарастырылған.

Article Details

Журналдың саны
Бөлім
Мақалалар

##submission.citations##

US National Nutrient Database

Engel, S; Tholstrup, T (August 2015). Butter increased total and LDL cholesterol compared with olive oil but resulted in higher HDL cholesterol compared with a habitual diet. The American Journal of Clinical Nutrition. 102 (2): 309–15. doi:10.3945/ajcn.115.112227.

Laura Pimpin,Jason H. Y. Wu,Hila Haskelberg,Liana Del Gobbo,Dariush Mozaffarian. Is Butter Back? A Systematic Review and Meta-Analysis of Butter Consumption and Risk of Cardiovascular Disease, Diabetes, and Total Mortality. Published: June 29, 2016, doi.org/10.1371/journal.pone.0158118

Guasch-Ferre M, Hruby A, Salas-Salvado J, Martinez-Gonzalez MA, Sun Q, Willett WC, et al. Olive oil consumption and risk of type 2 diabetes in US women. The American journal of clinical nutrition. 2015;102(2):479–86. pmid:26156740.

Christopher E Ramsden, medical investigator, Daisy Zamora, epidemiologist, Sharon